Menü Bezárás

Sajtos pogácsa

Sajtos pogácsaAmikor elkészítettem első három pogácsánkat, úgy gondoltam, hogy a juhtúrós-krumplis magos-tepertős triász ki tudja elégíteni a közönség igényeit. Eheti a vegetáriánus, a nagyon klasszikust kereső és a gyerekek ízlésének is van, ami megfelel. Sajnos tévedtem, mert folyton felmerült a kérdés: „És sajtos van-e ?”.

A sajtos pogácsa inkább napjaink süteménye. SajtospogácsaIgaz, hogy a hagyományos gazdálkodásokban a felesleges tej feldolgozásának egyik terméke a sajt, de ekkor inkább kérges, jól tárolható gurigák készülnek, melyek kissé szárazak a pogi tetejére olvasztáshoz. Manapság azonban sajtok tömkelege áll a polcokon, lehet válogatni, melyik alkalmas a pogácsához. Nem szerettem volna túl markáns ízeket, ezért a Magyarországon oly népszerű trappistát választottam.

SajtokTehát most már sajtos pogácsa is van. Egy olyan sajtos pogácsa, ami illeszkedik a palettánkba. Nem az a bolti leveles tészta, egy kis sajttal meghintve. Tartalmas tészta, melybe jó minőségű reszelt sajtot keverünk, majd a sütés előtt, a tojáskenés után ebből a sajtból a tetejére is szórunk, ami a sütőben szép pirossá-ropogóssá válik. Jó étvágyat !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Kézmíves Finomságok